söndag 6 april 2008

Mattes blåa kläder = helgjobb ?

Åter igen är det en helg då Matte tar på sig sina blåa kläder. I går packade hon in en massa saker i bilen och tänkte smita i väg utan att ge mig lunch. Hur ska jag kunna veta om både hon och Husse tänker smita i väg tillsammans. Det brukar de göra när de åker bil. Nu var det inte så, utan Matte skulle åka och jobba. På helgerna går det så dåligt med bussar så då får hon ta bilen.
På Mattes jobb var det lugnt och stilla hela dagen. Det som störde allra mest är visst något rökförbud som införts från 1 april, som vänder upp och ner på det mesta. Inte för att Matte röker eller för den delen ens gillar rök men....
Om ett rökförbud innebär, att ett hus med 125/130 inneboende som helt plötsligt måste gå minst 5 meter från huset för att röka under dagtid, eller till speciella rökpaviljonger för att röka och att ingen får röka på balkongen vare sig under dagen eller natten, då blir det problem.
Det röks i städförråd, på toaletter, i korridorer, och i fönstren på gästrummen. Matte har svårt att förstå vitsen. Det blev nog sämre än det var förrut.

Inga kommentarer: