måndag 16 juni 2008

Surf, surf

Nu sitter Matte och sufar runt igen. Alltid hittar man något påstår hon. Jag fattar inte att hon ids, när man kan ligga och gosa i soffan. Nu hittade hon artikel om en av hennes favorit deckarförfattare Mari Jungstedt, som dessutom har den goda smaken att hålla till på Gotland. Det tycker Matte är roligt, när hon kan se vägarna och husen eller stränderna framför sig när hon läser. Eller hon kan ju alltid låtsas att hon kommer i håg. Hon är ju där alldeles för sällan tycker nog Mormor och Moster. Författaren hade listat 10 av sina favorit platser på Gotland. Här kommer Mattes kommentarer för en del är även hennes.
Några av Mari Jungstedts tio mest älskade platser på Gotland
1. Norsta Auren på Fårö....... Mattes oxå , men då i mitten/slutet av 70 talet var det definitivt en nära på orörd strand med världens finaste sand. Matte tänker på när stora storebror Jonen var liten och rullade sina bananer i sanden innan han åt dom!
4. Visby..... Kan väl vara Mattes favorit fyra det med . Det mesta innan för murarna är mycket sevärt. Bäst tycker hon om DBW:s trädgård och alla ruiner
5. Högklint ..... På hösten i september när solen skiner, det stormar lite lagom och alla höstfärgerna sprakar och det går gäss på vågorna.
Sen saknar Matte en massa på Östra sidan, Wallins Cafe i Katthammarsvik, Kyllaj och det gråa dammiga Slite men med ett bra bad.
Plus en massa andra bra badställen längs kusten från Slite och norrut.

Inga kommentarer: