fredag 6 juni 2008

Pladderhatts student!



Äntligen hade Matte tid att berätta för mig som inte fick vara med. Här har man varit med sen Pladderhatt verkligen var en liten Pladderhatt och så får man inte vara med på hans student. Matte och Husse, Moster och småkusinerna åkte till Pladderhatts skola och där fick de stå och vänta. Inte Husse förstås ,han går ju inte så bra, han fick sitta i bilen och lyssna på sina gamla böcker och halvslumra. Där stod de med min gamla Husse och en massa andra släktingar och väntade på att Studenterna skulle komma ut. De fick även vänta på Spunken och Spunkman som skulle köra omkring på Pladderhatt, ett smärre trafikkaos på stan på grund av alla utspring och många långa köer gjorde att de var lite sena, men de hann.( Eller var det så att det alltid är så att de brukar vara sena så inte detta var något undantag) Till slut stod bilen där med de stora högtalarna, mixerbordet och elaggregatet på flaket.
Ut sprang de inte , de gick lite masigt, ställde upp sig snyggt och prydligt utanför Vrinnevi Park s entre sen gick de till sina familjer. Pladderhatt blev mycket fotograferad, studentparaplyt gjorde sitt, bilen sitt eller var det kanske musiken som överröstade det mesta. Nu väntar vi bara på att bilderna ska dyka upp i tidningarna, eftersom det var minst 2 stycken från Pressen där och tog många bilder.
Alla släktingar åkte ut på landet till Stavsjö dit Pladderhatt också kom så småningom.
De hade åkt runt Prommenaderna var på varv och sjungit och skränat och tutat. Mat fick alla som kom och gratulerade, efter ganska lång väntan. När alla var mätta efter den utsökt goda maten och en del redan åkt hem, öppnade Pladderhatt sina presenter. Hur kan någon bli så glad och utbrista precis vad jag behöver, åt det mesta han packade upp. Det är klart jag har ju ingen egen lägenhet och behöver varken glas, vaser, skålar, handdukar, tavlor eller prydnadsaker. Matte håller ju med allt sådant till mig. Det räcker ju med mina 3 matskålar.

Inga kommentarer: