onsdag 18 juni 2008

Midsommarblomster och väntan på semester!

Matte har varit på jobbet i dag och nedräkningen inför semestern har verkligen börjat. I väntan på dagens morgon information var det somliga som verkligen tog plats i soffan. Personalen är lite halvtossiga och sommarvikarierna misstänker nog att personalen är lika knasiga som de gäster de muttrar över ibland .

Matte sitter här bredvid och funderar på var Midsommarblommorna tog vägen. De ska fira Midsommar på hennes jobb och blommorna är bara slut. Ja, inte blommorna de håller på att plantera snyggt runt hela huset, utan de där vilda blommorna som de sjunger om i visorna från förr. Matte och en av gästerna var ute och letade blommor i dag på eftermiddagen. Vi kan kalla honom "Oskar". Oskar är rädd för ormar, inte blev det bättre av att Matte berättade om den svarta Kolmårdsormen som finns i skogen. Nästa gång skulle han ta på sig gummistövlar sa han. Han hade sett massor av ormar när han springer i träningspåret. Tänk om han inte törs gå ut nu, när det han sett kanske inte är snokar utan huggormar. Efter mycket letande och smaskande på en massa smultron som de tråkade snubbla över, hittade de en hel del Digitalis. Inte så många som förra året , det var det alldeles för mycket sly för tyvärr.De som de hittade räcker nog enbart till ringarna i Midsommarstången, resten av stången får bli enbart grön.
Senare gick de genom skogen och klättrade på branten till utsiktsplatsen och tittade ut över Bråviken, tyvärr syntes inte Norrköping riktigt klart , det var soldis, men viken var vackert blå och utan vågor. Utan båtar också för den delen, inte ens en eka syntes till. Det enda som störde utsikten var att dubbeldäckartåget kom farande nedanför branten på väg till Stockholm.

Inga kommentarer: