söndag 18 maj 2008

Ockuperat

Snart har jag bara en liten bit kvar av min matta att sitta på. Matte har ockuperat hela matrummet, i köket är det inte mycket bättre. I går eftermiddag strax innan Matte skulle åka i väg och jobba på ett Bröllop, blev det stopp i avloppet. Först testade hon med propplösare sen fick hon för sig att hon skulle rensa avloppet. Tror inte jag behöver berätta mer än att strax efteråt var hela köket fullt med vatten och varmt stådant, med propplösare. Matte var våt och det kliade, mattan var våt och hela köksskåpet var dränkt och Husse undrade varför hon gör så ? Matte fick snabbt duscha och byta kläder och ge sig i väg.
Det är fortfarande stopp i avloppet även om det är aningen bättre nu än i går, men hela köket är fullt av grejer som annars står i skåpet.

I matrummet är det något brunt konstigt som hänger på provdockan som Matte släpat in. Överallt står symaskiner ,trådrullar, papperrullar, linjaler, tyger, saxar och nålar . Eller Allstans som Matte säger, det är visst gotländska.
Ute kan man ju inte vara, det är 5 grader varmt och regnar. Matte berättade att något år i slutet på 60 talet när hon var liten var det fullt med snö på gotland just i dag den 18 maj. Alla blommor stod i flera centimeter snö.

Inga kommentarer: