tisdag 25 mars 2008

Påsklov och mera snö




Husse och Matte hade sportlov för att tag sedan, då var det relativt varmt, blåste som fasen, regnade ibland och den tänkta skiddagen försvann p.g. av att det var snöbrist. Vilket vi inte kan säga att vi har nu. I dag har jag inte ens velat gå ut, det snöar och snöar och snöar. Det är vitt överallt, de stackars blommorna matte har i sin rabatt syns knappt, tulpanblasten är 15-20 cm höga och på en del syntes det små knoppar. Det såg jag när jag var i rabatten och grävde lite förra veckan. De stackars snödropparna och krokusen syns inte längre. Hittade en pense´för ett tag sen och den syns inte heller längre.

Vårfrudagen är det i dag, husse pratar något om våfflor och om det där nya våffeljärnet han velat köpa nu i 4 år, precis som inte det gamla ,som har tappat en fot, inte längre duger den enda dagen på året han eventuellt skulle kunna tigga till sig lite våfflor.


Vårfrudagen, Maria bebådelsedag,Jungfru Maria, Vafferdagen många är namnen på dagens datum. Barfotaspring var det förr på vissa ställen, kopplat till tranor men det värsta är väl detta: Om det var fruset i marken så skulle det förbli så i 40 dagar till. 40 dar till, det är ju i början av maj! Dessutom var detta en bra dag att spå väder! Spå väder? I vad då, snö?


Räkna alltså med att det snöar sista april, så matte får stå där i sina vårgröna kläder och frysa fötterna av sig. Det är kanske därför de har brasor, för att tina upp marken.

Inga kommentarer: