lördag 29 mars 2008

Lördag en kulturell dag.


I går var det fredag och Husse och Matte glömde BASKETEN. Här har de semester sitter och funderar på vad de kan hitta på utom att se på Lets Dance. Så blir det Lets Dance i alla fall och efter en stund blir det jäklar nu glömde de Basketen. Å ena sidan vann Dolphins ju utan Husse och Matte, å andra sidan hade det inte varit så kul om matte hade nyst och hostat hela matchen. Framför allt hade dagen i dag varit pest för henne efter att klappande ,stampande och tjoande blivit av med rösten och hostat ännu mer.De får ta igen det nästa match.
I dag har de varit väldigt kulturella. På förmiddagen for de till biblioteket här i stan och tittade på en utställning samt ett föredrag, om några utgrävningar som varit under vintern. Ett av skeletten var Husse och Matte med och upptäckte i kanalen, när de tittade på några ungdomar som kom infarande på deras favorit fik i vintras och skrek om att de hittat en dödskalle. Nu har arkeologerna kommit fram till att dödskallarna kom från en nästan bortglömd kyrkogård. Hoppas fortsättning följer....
Efteråt for Husse och Matte till stan i norr och tittade på ytterligare en utsällning om Sverige och förintelsen. Intressant men alldeles för mycket text tycker Matte, fler mindre bilder med korta texter är lättare att smälta.
På vägen hem lekte Hemvärnet i Vasaparken och det sprang omkring en massa folk i militärutrustning. Ja, kontrasterna kan vara många på en dag.

Inga kommentarer: