söndag 20 juli 2008

S:t Annadagen!


Nu smet de i väg igen, utan mig. Men det är väl mest för att Husse tycker det är kul att köra bil igen! Sankta Annadagen, första stoppet var vid S:t Annas gamla kyrka där det var musik och ett föredrag om historien om kyrkans tillkomst, och om skärdgårdsborna i forna tider. Om Predikar-Lena som blev satt på hospitalet i Vadstena på grund av att hon inte hade samma tro som Kyrkoherden i församlingen. En liten rundtur till Mon som inte fattat att lunch är klockan 12 och inte klockan 13. Fortsatt rundtur till "båt på stigningsplatsen till Capella Ecumenica" vidare till Bottna och till slut hamnade de visst på sin favorit krog.
Hamnkrogen Stegeborg. Lunch med fisksoppa till Matte och strömming till Husse, det är ju mat för en katt. Jag fick stå ut med mina gamla påsar som inte smakar något gott alls.

Ute var det inte speciellt skönt, solen sken i bland, det regnade i bland och blåste, människorna fick ta på sig jackor och tröjor. Tur man har sin päls med sig hela tiden. Det känns som det börjar dra sig mot höst. Det ser nästan så ut på bilderna Matte hade med sig hem.

Inga kommentarer: